Frånvaroanmälan

All frånvaro skall anmälas innan kl. 07.30 varje dag eleven är frånvarande.

Vårdnadshavare kan anmäla sitt barns frånvaro: Via Skolwebben (kräver e-legitimation) eller via telefonapp. (Ladda ner appen "anmäl frånvaro stockholm" till din mobiltelefon via appstore för Iphone eller play för Android).

Följ ditt barns utveckling i skolan
På Stockholm Skolwebb hittar du den bedömning lärare har formulerat i de skriftliga omdömen som eleven får varje termin. De är underlag för dig att utgå ifrån inför att du och ditt barn möter läraren vid utvecklingssamtalet.

Följ frånvaron
När en elev är frånvarande utan att en vårdnadshavare har anmält det räknas det som ogiltig frånvaro. Både giltig och ogiltig frånvaro syns tydligt på elevens schema i Stockholm Skolwebb. Både du och läraren får överblick över elevens frånvaro och närvaro.

Vad är Stockholm Skolwebb?
Via Stockholm Skolwebb kan du samarbeta med ditt barns skola. Stockholm Skolwebb är grundskolans webbplattform för lärande och kommunikation. Där kan du anmäla ditt barns frånvaro, boka tid för utvecklingssamtal (om mentor/klassföreståndare använder den funktionen) och ta del av ditt barns schema och läxor.

Via Stockholm Skolwebb kan du enkelt ta kontakt med lärare och de kan nå dig med veckobrev och planeringar eller föreslå tid för utvecklingssamtal.

Lärare, elever och vårdnadshavare kan logga in på Stockholm Skolwebb men ser olika saker.

Vad är vårdnadshavare?
Vårdnadshavare är ett juridiskt begrepp. Vårdnadshavare kan vara någon annan än en förälder. För att kunna logga in i Stockholm Skolwebb krävs att du är vårdnadshavare.

Varför e-legitimation?
På ditt konto i Stockholm Skolwebb finns uppgifter om eleven. Uppgifterna får inte hamna i orätta händer och därför ska alla vårdnadshavare använda e-legitimation eller BankID. Lärare har en inloggning med ett säkerhetssystem som identifierar läraren, den skola, de klasser och grupper läraren ansvarar för. Elever har en enklare form av inloggning som ger dem möjlighet att ta del av den individuella utvecklingsplanen samt information om skolarbetet som lärare väljer att presentera.

E-legitimation eller BankID skaffar du hos din bank.

Om du behöver hjälp
Om inloggning till Stockholms Stads e-tjänster (länk till annan webbplats)

Bankernas gemensamma information:
www.​e-legitimation.​se (Länk till annan webbplats, http://www.e-legitimation.se) ›

Support:
e-post e-support@​stockholm.se.

Öppettider september-april:
Måndag-torsdag kl. 8.00-16.30, fredag kl. 8.00-16.00

Öppettider maj-augusti:
Måndag-torsdag kl. 8.00-16.00, fredag kl. 8.00-15.00

Långbrodalsskolans kontaktperson gällande skolwebbfrågor är Mats Sigemo.