Skolhälsovården

Skolhälsovården tar över efter barnhälsovården, BVC, när barnen börjar i förskoleklass. Skolhälsovården arbetar främst förebyggande och följer hälsoutvecklingen samt elevernas arbetsmiljö och livsstil under hela skoltiden. Skolhälsovården följer standardiserat program med hälsokontroller, hälsosamtal samt vaccinationsprogram och blir en återkommande, naturlig kontakt i elevernas skoldag. Skolhälsovården utför också enklare sjukvård och rådgivning.

Vaccinationsprogrammet som påbörjades på BVC avslutas på högstadiet. Fr.o.m. 2013 rapporteras enligt lag alla vaccinationer som är givna inom det nationella barnvaccinationsprogrammet (vaccinationer som erbjuds alla barn kostnadsfritt) till ett hälsoregister.

Skolhälsovården i Stockholms stad använder datajournaler och behandlas med samma sekretess som journaler i övrig hälso- och sjukvård.

SKOLHÄLSOVÅRDENS BASPROGRAM
INFORMATION OM VACCINATIONSDOKUMENTATION
RIKTLINJER FÖR VISTELSE PÅ LÅNGBRODALSSKOLAN I SAMBAND MED SJUKDOM

Kontakt till Skolsköterskan:
Besöksadress: Sländvägen 3, 1 tr.
Tel.nr: 08-508 218 11
e-post: sara.huici@edu.stockholm.se

SKOLLÄKARE: Caroline Stenberg är på skolan alla fredagar.
Skolläkare bokas via skolsköterskan.